Verwijdering onderverstandkies

De verwijdering van de onderverstandskies vindt onder lokale verdoving plaats en kan een aantal dagen zwelling van de wang en pijn veroorzaken. Bij het maken van een afspraak hiervoor is het goed om hiermee rekening te houden.

Schade voorkomen

De verwijdering van de onderverstandskies is soms noodzakelijk, ook als er nog geen klachten zijn. Soms kan schade aan andere kiezen ontstaan of kan het tandvlees ontsteken, doordat de kies moeilijk is te reinigen.

Jonge leeftijd

De verstandskies in de onderkaak wordt meestal verwijderd tussen het 15e en het 25ste levensjaar. Dan zijn er vaak nog geen klachten en zijn tandvlees of andere tanden nog niet aangetast. De verwijdering is op jonge leeftijd eenvoudiger en het herstel verloopt sneller.

Kant voor kant

Bij het verwijderen van de onderverstandskies wordt de helft van de onderkaak verdoofd. Daarom raden we aan om eerst de onder- en bovenverstandskies aan de ene kant te verwijderen en enkele weken erna de verstandskiezen aan de andere kant. Ook kunt u zo na de behandeling telkens een kant gebruiken om mee te eten.

Maak een afspraak

Bent u doorverwezen naar de kaakchirurg voor de verwijdering van uw verstandskies? Neem dan contact met op met Kaakchirurgie Leiderdorp voor een afspraak. In het Alrijne Ziekenhuis zijn onze specialisten u graag van dienst.

Wat geldt voor de verwijdering van een verstandskies gaat ook op bij het weghalen van een wortelrest.