Slaapapneu en kaakchirurgie

Slaapapneu (OSAS) is een veel voorkomend verschijnsel waarbij patiënten meestal bij de neuroloog of KNO-arts terechtkomen. Uiteindelijk wordt een deel ook doorverwezen naar de kaakchirurg.

Behandeling

Wanneer u slaapapneu heeft, zal eerst een slaaponderzoek gedaan moeten worden om de locatie van de obstructie vast te stellen. Als daaruit blijkt dat een kaakchirurgische behandeling noodzakelijk is, komt u bij ons.

'Snurkbeugel'

Vaak starten we met een MRA of wel 'snurkbeugel'. Deze wordt op maat gemaakt en in de mond gedragen. De beugel houdt de onderkaak naar voren tijdens de slaap waardoor de tong uit de keel wordt getrokken en de luchtpijp open wordt gehouden. Bij een deel van de patiënten kan eventueel later een kaakstandcorrectie uitgevoerd worden.

Bezoek voor meer informatie de website van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS). Wij zijn NVTS geaccrediteerd. Dit betekent dat de bij ons vervaardigde MRA (bij door slaaponderzoek bevestigde OSAS) door alle ziektenkostenverzekeraars uit de basisverzekering wordt vergoed. Wij kunnen sinds 1 januari 2017 voor u een MRA vervaardigen zonder eerst een machting aan te hoeven vragen bij uw verzekeraar*.

* Mits uw gebit geschikt bevonden wordt en een AHI tussen de 5 en 30 is vastgesleld bij het slaaponderzoek

Maak een afspraak

Bent u doorverwezen naar de kaakchirurg voor een slaapapneu behandeling? Neem dan contact met op met Kaakchirurgie Leiderdorp voor een afspraak. In het Alrijne Ziekenhuis zijn onze specialisten u graag van dienst.