Implantaten

Implantaten zijn titanium kunstwortels, die in de kaak kunnen worden geplaatst als tanden of kiezen verloren zijn gegaan. Er zijn verschillende situaties waarbij implantaten kunnen worden toegepast.

1 tand - Het kan zijn dat u een tand of kies heeft verloren. Dan plaatsen we een implantaat om een kroon te kunnen plaatsen.

Meer tanden - Als u enkele tanden of kiezen naast elkaar heeft verloren, kunnen we meer implantaten plaatsen voor een brug.

Alle tanden -  Alle tanden en kiezen zijn verloren gegaan. In dit geval kunnen we implantaten toepassen om (vastzittende) bruggen of een uitneembare gebitsprothese te plaatsen.

Onderzoek

Aan de hand van uw gezondheid, rontgenfoto en situatie in de mond beoordeelt de kaakchirurg of u in aanmerking komt voor implantaten. Soms kan een implantaat niet direct geplaatst worden, maar is vooraf een bottransplantatie noodzakelijk. Uw kaakchirurg kan u hierover informeren.

Uitgebreide informatie over de behandelingen kunt u vinden in de instructiefolders.

 

Maak een afspraak

Bent u doorverwezen naar de kaakchirurg voor de plaatsing van implantaten? Neem dan contact met op met Kaakchirurgie Leiderdorp voor een afspraak. In het Alrijne Ziekenhuis zijn onze specialisten u graag van dienst.