Kaakcorrectie te grote onderkaak

Bij een te grote onderkaak plaatsen we de kaak naar achteren zonder verwijdering van bot. U houdt geen littekens over aan de ingreep.

Door de mond

Om de onderkaak naar achteren te plaatsen maken we een verticale botsnede in de onderkaak. Daarna houden we de het deel waar het kaakkopje aan vast zit, een beetje naar buiten zodat de onderkaak naar achteren kan en de botstukken elkaar kunnen overlappen. Door deze methode is het niet nodig om een stukje bot weg te halen. Bovendien kunnen we de ingreep door de mond uitvoeren zodat u er geen uitwendige littekens aan overhoudt.

Bevestiging

Na deze ingreep bevestigen we de boven- en onderkaak aan elkaar met staaldraadjes. Na ongeveer zes weken kunnen deze er weer uit. Als voor een andere methode wordt gekozen om de onderkaak naar achteren te verplaatsen, dan is het mogelijk de kaakdelen met schroefjes aan elkaar te fixeren. De mond kan dan meteen na de operatie weer worden geopend.

Maak een afspraak

Bent u doorverwezen naar de kaakchirurg voor een chirurgische kaakcorrectie? Neem dan contact met op met Kaakchirurgie Leiderdorp voor een afspraak. In het Alrijne Ziekenhuis zijn onze specialisten u graag van dienst.

Voorbeeld

Te grote onderkaak, pre operatief Te grote onderkaak, post operatief
   

__

Te grote onderkaak, pre operatief Te grote onderkaak, post operatief