Kaakcorrectie te kleine onderkaak

Een te kleine onderkaak verlengen we door splijting en een schroefsysteem, zonder toevoeging van een stukje bot.

Uitschuiven

Om een te kleine onderkaak te verlengen splijten we de onderkaak zo dat deze als het ware kan uitschuiven (zie figuur). Nadat we de onderkaak naar voren hebben geschoven, bestaat er contact tussen de botdelen zodat ze weer aan elkaar kunnen groeien. Er hoeft geen stukje bot tussen te worden gezet. De zenuw, die het gevoel in de onderlip en kin verzorgt, loopt langs de botsnede. Daardoor kunt u na de operatie een vreemd gevoel aan de onderlip krijgen. Dit verdwijnt meestal na enkele weken en is niet zichtbaar.

Verbinding

Tijdens de operatie plaatsen we de onderkaak in de gewenste stand tegen de bovenkaak. De kaakdelen van de onderkaak verbinden we met schroefjes. Na de operatie kunt u de mond gewoon weer openen. Het komt ook voor dat de onder- en bovenkaak met staaldraadjes met elkaar worden verbonden. Deze kunnen na vier tot zes weken worden verwijderd.

Maak een afspraak

Bent u doorverwezen naar de kaakchirurg voor een chirurgische kaakcorrectie? Neem dan contact met op met Kaakchirurgie Leiderdorp voor een afspraak. In het Alrijne Ziekenhuis zijn onze specialisten u graag van dienst.

Voorbeeld

Te kleine onderkaak, pre operatief Te kleine onderkaak, post operatief
   
Te kleine onderkaak, pre operatief Te kleine onderkaak, post operatief