Geleidelijke verlenging van de kaak

Soms is het beter de kaak niet in één keer te verlengen met een operatie, maar dit geleidelijk te doen.

Schroefsysteem

Op de plek waar we de kaak verlengen maken we een botsnede. Daar ontstaat binnen een week elastisch botweefsel. Dit weefsel rekken we dagelijks uit met een schroefssysteem totdat we de gewenste verlenging hebben. Het systeem blijft ongeveer vier tot zes weken in de mond tot het nieuwe bot voldoende hard geworden is. Daarna verwijderen we het.

Veel voorkomende klachten

De meeste mensen hebben na de operatie nauwelijks last van pijn. Vaak heeft men wel een gevoel van ongemak wanneer de kiezen op elkaar vastzitten. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Lichte keelpijn
  • Zwelling in het gezicht, verdwijnt na drie dagen
  • Beetje bloed uit de mond of neus

De opname in het ziekenhuis varieert van twee tot vijf dagen. Tijdens deze dagen worden controlefoto's gemaakt. Zo nodig wordt met de mondhygiënist over de verzorging van de mond gesproken.

Advies

Om bloeding te voorkomen, kunt u beter niet de neus snuiten maar ophalen. Gedurende de eerste dagen, wanneer de keizen op elkaar zitten gebruikt u vloeibaar voedsel. Als u medicijnen gebruikt, moet u een kleine ruimte tussen de tanden vinden om deze in te nemen.

Maak een afspraak

Bent u doorverwezen naar de kaakchirurg voor een geleidelijke verlenging van uw kaak? Neem dan contact met op met Kaakchirurgie Leiderdorp voor een afspraak. In het Alrijne Ziekenhuis zijn onze specialisten u graag van dienst.