Chirurgische kaakcorrectie

Met een chirurgische kaakcorrectie wijzigen we een afwijkende stand van de kaak operatief. Daarmee herstellen we het evenwicht tussen de kauwspieren, de rij tanden en kiezen van de onder- en bovenkaak, de luchtwegen en de gelaatsuitdrukking.

Eerst beugel

De hele behandeling van de chirurgische kaakcorrectie wordt voorbereid en uitgevoerd in een team van uw tandarts, orthodontist en de kaakchirurg. Voordat we de correctie toepassen zetten we eerst de tanden en kiezen op een rij door middel van een beugel. Deze brengt de orthodontist aan. Na de operatie draagt u de beugel totdat het gewenste resultaat is bereikt. Alles bij elkaar duurt de behandeling ongeveer anderhalf tot twee jaar.

Operatie

De stand van de kaken is bepalend voor de manier van opereren. In alle gevallen maken een snede in het bot voordat de kaak of een deel ervan kan worden verschoven. Dit heet een osteotomie. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan gebeuren, de meest voorkomende zijn:

Maak een afspraak

Bent u doorverwezen naar de kaakchirurg voor een chirurgische kaakcorrectie? Neem dan contact met op met Kaakchirurgie Leiderdorp voor een afspraak. In het Alrijne Ziekenhuis zijn onze specialisten u graag van dienst.